Beurre blanc

Betyg 4.5 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Beurre blanc

Denna smörsås är så god att vi döper om fiskbullarna till queneller. Beurre blanc passar alla sorters kokt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Beurre blanc

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
75 g rumsvarmt smör
salt
peppar
citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Lite fel man använder inte grädde till en äkta smörsås berru blanch

    Jan åke

  • Jättegod! Jag hade inte vitt vin hemma men jag hade champagne, blev super gott 😋

    Josefina

  • Hej kan man byta ut smöret mot ex. olja?

    Kent

    Hej Kent! Det går inte för då kommer oljan att ligga som ett lock på såsen. Men kika hellre på en vitvinssås om du vill slippa det extra smöret! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1463 KJ / 350 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Moule marinière (Musslor i vitt vin)
    Betyg 4.1 av 5.176 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Curry- och äppelsås
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Laxfilé med varm remouladsås
    Betyg 3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitvinssås
    Betyg 4.5 av 5.362 personer har röstat
    Receptet har 59 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med gräslökssås
    Betyg 4.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad